Seksuologische begeleiding

Individueel & Koppel

Tijdens sekstherapie wordt er gepraat over het probleem en over de manier waarop het koppel/individu hiermee omgaat. Zo wordt er gezorgd voor een duidelijke en open communicatie tussen de partners en wordt de (eigen) seksualiteit op een positieve manier beleefd. Op het einde van elk gesprek worden oefeningen mee naar huis gegeven om elkaars seksualiteit opnieuw te ontdekken.

Het is niet noodzakelijk dat beide partners hiervoor aanwezig zijn, de klassieke sekstherapie is ook mogelijk voor individuen. Verder kan u ook bij mij terecht voor vragen over seksualiteit en seksuele ontwikkeling.


Seksuele problemen

- Verschil in zin (libido)
- Seksuele opwinding
- Niet/te snel/te traag klaarkomen
- Pijn bij het vrijen
- Vaginisme
- Seksuele verlegenheid/aversie
- Seksuele oriëntatie
- Seksuele voorkeuren
BDSM, Fetisjisme, Exhibitionisme, Voyeurisme...
- Pedoseksualiteit of Pedofilie
- Transgenderisme of Transseksualiteit
- Verlies van controle over seksueel gedrag (seksverslaving)
...Wat doet een seksuoloog

Psycho-educatie - Op maat en gerichte informatie over de lichamelijke, relationele en psychologische aspecten van seksualiteit. Ontkrachten van bepaalde mythes om te komen tot een realistische kijk op seksualiteit.
Oefenprogramma's - Afhankelijk van het seksuele probleem krijgen koppels of singles "huiswerk" mee om thuis in een veilige privésfeer uit te voeren. Bij koppels wordt de partner zo actief mogelijk betrokken in de therapie. Op deze manier worden (nieuwe) seksuele vaardigheden ontdekt.
Deze oefeningen worden praktisch besproken tijdens de sessies en de individuele beleving komt hier ook aan bod. Stapsgewijs ontstaat zo een nieuwe dynamiek tussen de partners en hun seksualiteitsbeleving.

Uitdiepen - Individuele of relationele problemen en betekenissen kunnen verder worden uitgediept om tot de kern te komen. Hierbij wordt er geleidelijk overgegaan naar relationele therapie.
image-171179-3de6a8819c43418382580ec9d09177d4.jpg