Hypnose


Hypnoseeen kunstmatig opgewekte trance, waarbij een verhoogde aandachtsconcentratie gepaard gaat met een grotere vatbaarheid voor suggesties.
Een toestand van ontspanning waardoor men zich sterk kan concentreren en kan ontdekken hoe klachten en problemen zijn ontstaan. Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waak en slaap bevindt.
HypnotherapieHet contact met het onderbewustzijn vergroten door middel van hypnose. Hierdoor vergroot het inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden.

Hypnose kan gebruikt worden bij lichamelijke en psychische klachten, maar ook bij het vergroten van zelfinzicht of het bereiken van doelen.
Sommige klachten zijn binnen enkele sessies te verhelpen, anderen vergen op de persoon afgestemde aanpak over meerdere sessies.
​- Afvallen
- Mentale maagband
Angsten & Fobieën
- (Chronische) Pijnbestrijding
Eetstoornis
Mentale begeleiding (Top)sporters

Verslaving
Seksuele stoornissen
- Slaapmoeilijkheden
Stoppen met roken
...

Veelgestelde vragen

Hoe voelt hypnose?


Iedereen is uniek en daarom ervaart iedereen het ook anders. Sommigen beschrijven het als totale relaxatie, anderen als een dagdroom. Je ontdekt zelf wel welk aangenaam gevoel jou dit geeft.

Kan ik in hypnose blijven?


Wees gerust, je wordt altijd wakker uit hypnose. Als er geen hypnotiseur is om je te ontwaken, dan gaat de hypnose over in een natuurlijke slaap. Later wordt je gewoon uitgerust wakker.

Is alles op te lossen met hypnose?


Problemen met een mentale oorzaak zijn vaak effectief te behandelen. Ook lichamelijke symptomen kunnen met behulp van hypnose vaak bijgestuurd worden.

Ga ik in een diepe trance?


Een diepe trance van hypnose is zeker mogelijk, maar niet nodig. Met een lichte trance kan heel wat veranderwerk gebeuren.

Hoe snel werkt hypnose?


Bij vele sessies is er direct resultaat. Bij bepaalde klachten gaan we voor een persoonlijk afgestemde aanpak van enkele sessies. Je onderbewustzijn en bewustzijn worden op één lijn met elkaar gezet. Net omdat jij dit wil boek je zo snel resultaat.

Hoe lang duurt een sessie?


Een sessie duurt meestal 45 tot 90 minuten.

Is iedereen te hypnotiseren?


Hypnose is een verbintenis tussen cliënt en hypnotiseur. Hij begeleidt jou naar die hypnotische staat waar verandering mogelijk is. Iedereen die zich kan concentreren, die beschikt over een voorstellingsvermogen en die instructies kan volgen kan worden gehypnotiseerd. Cliënten die meewerken zullen dan ook resultaat boeken.

Gaan dingen uit het verleden naar boven komen?


Enkel als dit op voorhand besproken is en jij hier specifiek om vraagt. 
image-169480-Advertentie(AdRem)1.w640.jpg